Лаборатории

Лабораторната диагностика предоставя 70% от информацията за състоянието на човешкото здраве. В болницата се предлагат всички видове лабораторни изследвания.

Предмет на особена гордост е оборудването на клиничната лаборатория, което включва едни от най-модерните съвременни анализатори, производство на фирмата "Beckman Coulter", САЩ и е от най-висок клас лабораторна апаратура. Ето някои от по-важните им възможности:

  • Хематологичният анализатор е с капацитет 60 кръвни картини с петтипно диференциално броене на час. Уникален е с това, че сам пробива капачките на вакуумтейнерите, с което се намалява вероятността от заразяване с биологичен материал.
  • Биохимичният анализатор е с капацитет до 800 проби на час, възможност за анализиране на до 120 различни биохимични теста - всички рутинни, както и високоспециализирани и редки тестове като напр. за мед, амоняк, лекарствено мониториране и наркотични вещества.
  • Имунологичният анализатор е с капацитет до 100 проби на час и възможност за 80 различни имунологични теста.
  • Анализаторът за определяне на коагулационен статус е с капацитет 80 проби на час и анализиране на всички рутинни тестове за коагулация, включително и всички фактори на кръвосъсирването.