МЦ “Света Марина-Диагностика и Терапия“ ООД, Плевен организира прегледи за превенция на рака на млечната жлеза

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. И макар споровете и дискусиите да продължават – трябва ли жената да има специален празник или трябва всеки ден да бъде празник на жената – денят се отбелязва и почита.

По този повод и в унисон със своята мисия  МЦ“ Света Марина-Диагностика и Терапия“ ООД, Плевен организира  прегледи за превенция на рака  на млечната жлеза. Прегледите ще се извършват през целия месец март  с 30 % отстъпка от цената и включа преглед и ехография на млечни жлези.  Графика за записване е :

Понеделник 08.00-09.00 ч.   Вторник -14.00 -16.00 ч.

Сряда-14.00-16.00 ч.              Четвъртък-08.00-09.00 ч.     

Петък 14.00-16.00 ч.

Прегледите ще се извършват от Д-р Мая Балабанова. Тя е докторант по хирургия и хоноруван  асистент от екипа на проф. Горчев и работи в  УМБАЛ "Света Марина" - Плевен от основаването на болницата. Работи в областта на лапароскопската, миниинвазивна хирургия, колопроктологията, както и диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза.  По преценка на лекаря може да се направи  мамография или изследване с  иновативната система Braster Pro  по метода на контактната термография. Изследването е с продължителност около 20 минути, като резултатите се изпращат към телемедицински център за разчитане. Термографските изображения се преглеждат от квалифициран рентгенолог.  Предимствата са многобройни: методът е лесен, бърз и безболезнен; напълно безвреден е, поради липсата на облъчване; методът е достъпен за всички, независимо от възрастта на пациентката, Системата е икономична и достъпна, допълваща стандарта за лечение (ултразвук, мамография).

Системата е приложима за изследване за рак на гърдата при жени под 50 г. извън програмите за скрининг; за млади пациентки на чести интервали от време; за жени над 50 г. за контрол на състоянието на гърдите. Системата Braster Pro не е предназначена за жени, които преминават или са преминали лечение за рак на гърдата като напр. лумпектомия, мастектомия, систематично лечение като напр. химиотерапия, хормонална, биологична терапия и лъчетерапия.

 

 

Временни противопоказания за извършване на изследване с Braster Pro:

  • бременност или кърмене (до три месеца след прекъсване):
  • инфекция с телесна температура над 38*С;
  • инфекция на гърдите с болка, зачервяване или натъртване (когато тези симптоми са налични);
  • хирургична процедура на гърдите с диагноза за бенигнена лезия:
  • биопсия - от 4 седмици до 6 месеца след процедурата;
  • резекция на тумор - до 12 месеца след процедурата;
  • поставяне на естетически импланти, инжектиране на филър (хиалурон) и липотрансфер - до 12 месеца след процедурата.

Прегледите се извършват  на адрес: гр. Плевен, Западна индустриална зона, ул. Българска авиация по график, затова е необходимо да запазите своя час на тел. 0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81