Кабинет по фетална медицина в МЦ „Света Марина“ – Плевен ще предлага най-добрата диагностика на плода и майката от месец август

Кабинетът по фетална медицина, който ще отвори врати в МЦ „Света Марина“ – Плевен от м. август 2021 г.,  ще предоставя скринингови услуги за бременната жена. Кабинетът е специализиран в допълнителни грижи и за пациентки, които преди това са имали бременност с фетални аномалии или които имат проблеми с настоящата си бременност. За целта ще се използва 2D-ехография и 3D-4D ехография.

Феталната медицина осигурява най-добрите грижи за плода и майката чрез оценка на феталния растеж и благосъстояние, диагностика на фетални нарушения (включително фетални аномалии), както и консултиране и подкрепа за родителите. Кабинетът по фетална медицина разполага с един от най-новите апарати на GE Healthcare -Voluson E8. Архитектурата на Radiance System на Voluson E8 осигурява отлично качество на изображението, както в 2D, така и в 3D / 4D.

  

Кабинетът по фетална медицина ще работи под ръководството на д-р Габриела Панайотова, акушер-гинеколог, завършила успешно 2-годишен курс на специализация по фетална медицина под ръководството на проф. Кипрос Николаидес, „бащата“ на феталната медицина. По време на специализацията, реализирана в Fetal Мedicine Research Institute към King`s College Hospital, Лондон, Великобритания, д-р Панайотова е придобила компетентности в следните направления: първи триместър скрининг тест за бройни хромозомни аномалии, фетална морфология през втори триместър, проследяване на рискови бременности, доплер оценка на феталното състояние и изследване за цервикална недостатъчност, фетална ехокардиография.

Д-р Панайотова е възпитаник на Медицински факултет към Тракийски университет – Стара Загора, където завършва „Медицина“ през 2012 г. През м. декември 2017 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология“ в УМБАЛ „Света Марина“ - Плевен. Завършва също допълнителни квалификационни курсове за лапароскопия и хистероскопия.

От 4 август 2021 г. д-р Панайотова ще приема пациенти всеки делничен ден от 08 до 12 ч на адрес: гр. Плевен, местност „Русково Бърдо“, етаж 1.

Записвания ще се правят на телефоните на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен:

0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81.