Кардиологични прегледи и консултации по повод на Световния ден на сърцето в МЦ „Света Марина“ – Плевен

По повод  на Световния ден на сърцето  Медицински център „Света Марина-Диагностика и Терапия“  - Плевен напомня на своите пациенти, че сърдечно-съдовите заболявания са водеща  причина за смъртност в световен мащаб.  По инициатива на Световната здравна организация (СЗО) 29 септември е обявен за Световен ден на сърцето.

Смъртността от инфаркт на миокарда нараства в активна възраст, особено при мъжете. Възходяща е тенденцията и при смъртните случаи, причинени от мозъчно-съдова болест. През последните години хипертоничната болест започва все по-рано и се наблюдава “подмладяване” на заболяването. 

Специалистите предупреждават, че хората със сърдечно-съдови заболявания са и сред най-рисковите групи при евентуална инфекция с коронавирус. Ето защо, пациентите със съдови оплаквания трябва да помнят, че КОВИД-19 не е само болест на дихателните пътища, а може сериозно да засегне и сърцето. Инфекцията може както да предизвика сърдечно-съдови заболявания, така и да влоши съществуващите, например сърдечна недостатъчност. 

В Медицински център „Света Марина“ работят висококвалифицирани кардиолози, които извършват всички функционални кардиологични изследвания.

Нашите специалисти д-р Весела Томова,  д-р Диана Гайдарова  и д-р Теодора Пецова-Кузманова извършват прегледи и консултации на адрес:

гр. Плевен , местност „Русково бърдо“ и на ул. „Цар Симеон“ №23.

За информация и записвания на телефони:  

0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81 и 064/ 806 838