Академик Григор Горчев и новоизбраните членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите на БАН получиха своите дипломи

На 28 април 2022 г. на официална церемония в зала „Проф. Марин Дринов“ бяха връчени дипломите на новите членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите на БАН (САЧК). 

Акад. д-р Григор Горчев е един от тримата нови академици в областта на медицинските и хуманитарни науки, избрани на 27.10.2021 г. от Събранието на академиците на Българската академия на науките. Академик Григор Горчев е един от 14 новоизбрани академици и 20 член-кореспонденти, които официално получиха своите дипломи от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Изборът на нови членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите беше труден, но и много успешен, каза председателят на БАН и САЧК акад. Юлиан Ревалски. Той припомни, че за първи път в историята на Академията за член-кореспонденти са избрани трима учени на възраст до 50 години. Председателят на БАН поздрави новоизбраните членове на САЧК и ги призова да спазват Устава на Академията, която е и най-старата организация в България с почти 153-годишна история.