За нас

Най-щадящите, нискойонизиращи  и високопрецизни диагностични апарати - топ продукти на водещите европейски производители  Siemens и Esaote.

  • CT - 128-срезов компютърен томограф (СКЕНЕР), последна разработка на Siemens, първият по рода си в България. Апаратът е оборудван с иновативната техника за реконструкция SAFIRE, позволяваща с до 60% намаляване на дозата на облъчване на пациента без да се прави компромис с качеството на образа. Технологията IVR позволява да се визуализират и най-малките диагностични детайли, а специалният софтуер за изследвания в онкологията подпомага лекарите при откриване на тумори и при проследяване на развитието на болестта.
  • Дигитална рентгенова система (РЕНТГЕН) - едно от последните високотехнологични решения на Siemens, предназначена както за графични, така и за скопични изследвания, снабдена с модерни софтуерни решения, позволяващи максимално понижаване на йонизиращото лъчение за пациента при отлично качество на изследването.
  • Ехографски изследвания: те се извършват с последните модели апарати на  Esaotе – световен  новатор и лидер в образната диагностика, произвиждаща апаратите си изцяло  в Европа (Италия и Холандия). Това е компанията, която извърши революция в ултразвуковата диагностика  с разработването  и внедряването на  технологиите  Fusion Imaging – сливане на образи от различни видове апарати, виртуалната  навигация,  GPS - виртуалната биопсия и ултрависоките УЗ честоти.  Апаратите, с които работят специалистите на МБАЛ „Св. Марина-Плевен” MyLab Seven и MyLab Six  са изведени на пазара  в периода  2014 -2015 година и са разработени  в сътрудничество с водещи клиницисти от реномирани европейски университети. Двата апарата от серията MyLab Seven се внасят за първи път в България.

Main Menu