Клиники и отделения

Всички дейности на болницата са подчинени на изпълнението на нейната мисия и произтичащите от нея основни цели и задачи. Мисията на лечебното заведение се реализира, при строго спазване на нейните принципи.


Специалисти

Нашата мисия

Иползвайки достиженията на световната наука и практика, в съчетание с най-модерните технологични решения, да предоставяме високотехнологична медицина в полза на нашите пациенти с професионализъм, отговорност, респект и състрадателност към пациента и неговите близки.

Статутът на Университетска Болница, от друга страна, ни издига на едно качествено ново ниво – превръща ни в клинична база за обучение на студенти, специализанти и докторанти.

» ЗА ПАЦИЕНТА

Новини

Изкуственият интелект помага в ранната диагностика на ракови състояния

Всяка година имаме 600 000 новозаболели, 50% губят живота си, заяви д-р Георги Пранджев Изкуственият интелект може да бъде използван, за да открива ранни симптоми на рак на маточната шийка при рутинен преглед. "Това е проект, който стартира преди три години. Свързан е с моя дисертационен труд под ръководството на проф. Славчо Томов и с подкрепата на... »

Всички новини

Иновации и технологии

УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен се отличава от останалите болници със своя безспорен опит и достижения във високотехнологичната и иновативна медицина, като през годините се превръща във водещ център в България за обучение на специализанти и развитие на сериозна научно-изследователска и практическа дейност. »